Klachten op gebied van stem en spreken

  • Uw stem wordt snel hees of schor
  • Het spreken is vermoeiend
  • U kunt niet luid spreken
  • U heeft adem tekort of last van hyperventilatie
  • U heeft moeite met de vloeiendheid van spreken
  • U ervaart problemen in de schouders, nek, hals en kaak en dit heeft invloed op uw stem/spreken.
  • U praat onduidelijk en wilt dit graag verbeteren

Stem en spreekproblemen gaan vaak hand in hand. Ze kunnen verschillend van aard zijn. Ze kunnen ontstaan door verkeerd stemgebruik (bijv. verkeerd ademgebruik, te gespannen spreken, weinig beweging qua articulatie) of doordat de stembanden zelf niet gezond zijn (bijv. knobbeltjes of een poliep). Train Je Stem onderzoekt stem- en spreekproblemen bij (jong)volwassenen en geeft passende therapie. Vanuit een breed netwerk, kan de klacht zo nodig multidisciplinair worden aangepakt.
Logopediepraktijk Chantal Schäffer behandelt de klachten rondom de stem en het spreken voor (jong) volwassenen in samenwerking met Train Je Stem.

Train Je Stem is opgericht door Marlies Mulderij, stemtrainer en stemtherapeut. Zij bedient klanten en bedrijven door heel het land en is tevens aangesloten bij “het Stemcentrum” (www.stemcentrum.com) en “de Warme Stem”(www.dewarmestem.nl). Ze optimaliseert gezonde stemmen en versterkt op deze manier de effectiviteit van het spreken op de werkvloer en daarbuiten. Daarnaast verhelpt zij vanuit ruime ervaring stemklachten en andere belemmeringen rondom het spreken. Geluid, muziek, stem, de persoonlijkheid van mensen en hun onderlinge interactie, fascineren haar al van jongs af aan.

Voor meer informatie: Kijk op www.trainjestem.com.

Maak een afspraak

Bel voor een afspraak (0341 - 27 68 79) of meld u digitaal aan.

Ja, ik neem kennis van de privacy policy en door het formulier te verzenden ga ik daarmee akkoord
Een moment geduld aub.